HemBesökareUtställareBikersTidigare UtställningarKontaktEnglish
Previous Year


2018 ...
2017 ...

2016 ...

2015 ...
2014 ...

2013 ...

2012 ...

2011 ...
2010 ...
2009 ...
2008 ...

2007 ...

2006 ...

2005 ...
2004 ...
2003 ...
2002
2001
2000
1999
19 ...
1978 ...
1977 ...
1976
1975 ...
1974
1973 ...
1972 ...
1971

Poster

Emmas story
Anette Grinde story
Minna's story
Robert Collin story
Leif Andreasson story
John Lillegård story ...
Bengt Aronsson story ...
Custom Bike Show 1:a Juni, 2019!

Custom Bike #45 – Årets mc-höjdpunkt

På årets Custom Bike Show blev en uppvisning i kreativitet och innovation. Anders Theo från Huddinge vann eCustom och Peter Forsberg från Gävle visade upp en tryckluftsdriven mc. Anders Nordin kom tillbaka med sin vinnar-mc från 1974.

Trots ett något osäkert väder fylldes Norrtälje med motorcyklar, hojåkare och andra intresserade besökare. Dryga 7000 besökare hittade till Societetsparken och 200 motorcyklar fanns att se på utställningen.

Årets VM-finalister valdes ut av en namnkunnig jury med bland annat Michael Lichter, mc-fotograf från USA, Ola Stenegärd, chefsdesigner på Indian Motorcycles och mc-profilen Marlon Larsson från Twin Club Mc. Första VM-platsen gick till Charlie Swordson, en duktig bilbyggare från Falun som skapat en HD-Chopper i smal och sparsmakad men elegant design. Tvåa blev Mikka Takala från Finland och tredje VM biljetten fick Daniel Andersson från Borlänge.
Peter Forsberg från Gävle som ställe upp i och vann Customklassen med en tryckluftsdriven! motorcykel kom inte med bland de tre som fick VM-biljett, men fick ett ”Wild-Card” av VM organisatören Neil Blaber. Peters skapelse som tog 3 år att skapa är kanske mer ett konstverk än en motorcykel då tekniken endast medger en tur på 3 minuter – men det är ett fantastiskt exempel på kreativitet och design!

Anders Theo blev den allra första vinnaren i den för året nya klassen, eCustom – för motorcyklar som drivs med elmotor. Anders har byggt och klurat på sitt bygge under flera år och fick sin motorcykel besiktigad och färdig tidigare i vår.
Annars var lite av Norges dag, prestigeklassen HD-Chopper vanns av Knut Skogsrud från Oslo med sin mc Blue Hawaii - Knut är numera en van vinnare då han för en vecka sedan vann på Helsinki Bike Show. Även tvåan var en norrman, Fredrik van der Lippe från Rahms Mc i Trondheim.

I klassen för Modified Standard vann Stigbjörn Wilsen från Rulpers Hog med en smakfull Harley Davidson. Dagens fjärde glada norrman blev Stein Kristoffersen som kom trea i Chopperklassen med ett Triumphbaserat bygge.

En av dagens höjdpunkter var också Anders Nordins nyrestaurerade HD-Chopper, Regnbågen. Anders byggde ursprungligen sin mc till Custom Bike Show 1974 där han vann! Några år senare såldes mcn, men för några år sedan hittade den tillbaka till Anders – då i ett bedrövligt skick. Anders har sedan restaurerat och moderniserat och lackat den till ursprungsutseende med gamla bilder som förlaga. Något pris blev det inte för Anders i år, men mycket uppmärksamhet och beröm för sin kulturgärning.

Att Custom Bike Show får mer internationell prägel syns både i start- och resultatlistan, 30% av alla utställare och hälften av alla vinnare är utländska besökare. Till de mer långväga vinnarna hörde den Schweiziska Hojbyggar-firman CCCP Motorcycles som tog andra platsen i Custom med ett boardtrackinspirerat HD bygge samt tredje platsen i Racer med ett Sportster-bygge.

En annan duktig byggare är Ismo Keski-Korni som vann Chopper klassen för andra året i rad – med en ny motorcykel varje år. I var bygget baserat på en Kawasaki med en extraordinär framgaffel.

För de lokala framgångarna stod Micke Sandberg från Twin Club Mc med en alldeles nybyggd HD-Chopper. Han gillades mest av besökarna och vann Publiken Pris.

Med detta önskar vi er åter igen varmt välkomna nästa år och hoppas att ni haft en trevlig helg tillsammans med oss i Twin Club MC!

Twin Club MC Norrtelje

 
Gallery

Bilder från årets Custom Bike Show ...

Vinnarna ...
WCCBB ...
Utställnningen ...
Festen ...
Konst ...
Musik ...
 
 
Media
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YouTube
Custom Bike Show
© 1969-2021 Copyright Twin Club Mc Norrtelje