HemBesökareUtställareBikersTidigare UtställningarKontaktEnglish
Previous Year

2009 ...
2008 ...

2007 ...

2006 ...

2005 ...
2004 ...
2003 ...
2002
2001
2000
1999
19 ...
1978 ...
1977 ...
1976
1975 ...
1974
1973 ...
1972 ...
1971

Poster

John Lillegård story ...
Bengt Aronsson story ...
Custom Bike Show 5:e Juni, 2010!

Folkfest. Sol Succé! - Aldrig förr har det varit så många utställare, aldrig förr har det varit så hög klass på de utställda motorcyklarna. Kreativitet och kvalitet till sammans med finsk retrodesign av högklass var kännetecknet för årets Custom Bike Show. Ett toppväder bidrog också till att locka över 12000 besökare till Norrtälje. En folkfest som hade allt av det bästa.

Dagens stora vinnare var Minna Heikkinen från Bro, Stockholm som med sin röda Chopper tog röstande och jury med storm. Först som vinnare i den erkänt svåra prestigeklassen HD-chopper med nästan 80 deltagare och sedan som vinnare av juryns stora pris. Minna blir därmed den som får representera Skandinavien vid VM i motorcykelbygge i Sturgis, USA i augusti i år. Minna blir historisk som första kvinna någonsin som deltar i VM.

Dagens andra succé var den nya utställarklassen Modified Harley Davidson som fick knappt 50 preimärdeltagare och uppfyllde arrangören Twin Clubs alla förväntningar på deltagarantalet.
– Den klassen har kommit för att stanna på Custom Bike Show, sa Twin Clubs prisutdelare Marlon Larsson, som tillsammans med sin hatt är ett givet inslag på showen. Klassen vänder sig till lite nyare mc där grunden ska vara en ram och ett motorblock från HD.

Utställarna tävlade i 8 klasser samt bästa lack och publikens favorit, dessutom är Custom Bike Show också deltävling i VM för motorcykelbygge, där tre vinnare går vidare i VM och EM. Knappt 300 motorcyklar var med och tävlade, samtliga av hög klass, så de röstande och juryn hade många svåra val.
Publiken var också med och röstade, och här hittade de snabbt sin favorit i Peter Forsberg från Gävle med ett kompressormatat konstverk på 2 hjul. I grunden en HD med en fantastisk konstruktion av kompressor, förgasararrangemang av guds nåde med avancerat tändsystem, ett unikt motorbygge. På tanken fanns en lackad instruktion för eventuell racing, där sista anvisningen var ”pray”. Förutom publikens favorit, blev Peter också vinnare i Custom- klassen.

Finland och finländsk byggkultur visade sin allra bästa sida genom att 6 av dagens priser gick österut. Finland dominerade klasserna Chopper och Classic Custom genom att ta hem andra och tredje pris i båda klasserna. Bäst gick det för Stefan Phikälä från Chemical Choppers i Imatra som fick tredje pris i Classic Custom. Stefan vann dessutom juryns gillande och fick deras 3:e pris och därmed också en plats i Europafinalen i motorcykelbygge.

I år är det sjätte året som Custom Bike Show ingår som deltävling i AMD World Championship of custom bike building, vilket innebär att vinnaren av juryns pris sponsras av Twin Club MC med 50 000.- för att ställa upp i VM-finalen, och 2:an och 3:an sponsras med 15 000.- var för att ställa upp i EM-finalen 2011 .

Robin Bradley som representerar VM organisationen AMD höll ett tal där han berättade att Custom Bike Show är en av de häftigaste och mest välorganiserade utställningarna i VM uttagningarna och att arrangörerna Twin Club är en av de bästa.

Förutom alla fantastiska motorcyklar i utställningen bjöd Twin Club på ett musikprogram med Crucified Barbara och Tres Hombres ZZ Top Tribute. Ville man inte lyssna på musik fanns ett stort utbud av varor och tjänster hos mer an 60 olika företag och organisationer som fanns representerade. Här kunde man handla allt från en t-shirt till en startklar Chopper.

Med detta önskar vi er åter igen varmt välkomna nästa år och hoppas att ni haft en trevlig helg tillsammans med oss i Twin Club MC!

Twin Club MC Norrtelje

 
Gallery

Bilder från årets Custom Bike Show ...

Vinnarna ...
WCCBB ...
Utställnningen ...
Festen ...
Konst ...
Musik ...
 
Media
Norrtelje Tidning
Norrtelje Tidning
Los Guiris Motoclub
MCM
Motorrad
Allt om MC
 
From guests
Michael Nilsson
 

 

Gästades också av "Chopper Dave"
YouTube
Custom Bike Show
© 1969-2011 Copyright Twin Club Mc Norrtelje