HemBesökareUtställareBikersTidigare UtställningarKontaktEnglish
Previous Year

2013 ...
2012 ...

2011 ...
2010 ...
2009 ...
2008 ...

2007 ...

2006 ...

2005 ...
2004 ...
2003 ...
2000
1999
19 ...
1978 ...
1977 ...
1976
1975 ...
1974
1973 ...
1972 ...
1971

Poster

Anette Grinde story
Minna's story
Robert Collin story
Leif Andreasson story
John Lillegård story ...
Bengt Aronsson story ...
Custom Bike Show 7:e Juni, 2014!

Folkfest! Mer än 12 000 besökare hittade till 40-årsjubilerande Custom Bike Show i Societetsparken i Norrtälje! Överallt fullt av motorcyklar och besökande!

40 års kalaset började redan på fredagskvällen med mat och Rock’n Roll på campingen vid klubbkåken. Jubileet fortsatte sedan på lördagen med Custom Bike Show.
Årets utställning blev en folkfest med massor av motorcyklar, folk och happenings. Det var också 10e året i rad som Custom Bike Show var uttagningstävling till VM i hojbygge. Vädret var också med och firade och bjöd på en dag i strålande solsken.

Som en del i firandet hade ett galleri byggts upp där det fanns mer än 300 bilder från alla års shower.
Intill fanns ett 30-tal av vinnarna från tidigare år i ett Hall of Fame.

Några riktigt gamla byggen hade hittat fram ut gömmorna som den trike som Leif Persson från Slite på Gotland byggde redan 1969 och som sedan stod på prispallen 6 år i rad med början 1975! 
Ett annat gammalt klassiskt bygge var Anders Nordins Regnbågen som stod på prispallen redan 1974! Den finns kvar i oförändrat skick och är fortfarande en mc värd att beundra. 
Anders ställde även upp med ett nybygge och vann priset som Publikens Favorit med en ombyggt Harley Davidson! Tvåfaldig vinnare om än med 40 år emellan!
En annan berömdhet i Hall of Fame var Stellans Egelands Hulster som vann juryns gunst 2007 och sen vann VM i Stugis samma år.

Av de 240 tävlande kom 70 från Europa eller längre bort, Förutom ett stort antal från Finland fanns utställare från Norge, Lettland, Polen, Holland, Tyskland, Frankrike, Australien och Japan! 

Kastsu från Suicide Custom i Japan skickade sin Harley med flygfrakt, inte helt färdigbyggd. Han kom till Norrtälje på torsdagen och ägnade två intensiva dygn till att göra färdigt och sedan ställa ut den i klassen för HD Chopper. Han fick inget pris men har en omtumlande upplevelse att ta med sig hem. Samma fick gälla för Kev Browne och Bruce Fenguson från sydöstra Australien som hade tagit med sig sina hojar hemifrån bara för att få vara med på Custom Bike Show.

Årets utställning kännetecknades av innovativitet och detaljer. Många av byggena hade en fantastisk detaljfinnish, Petri Ruusunen från Åbo tillhörde den skara som lagt ned ett arbete i både trä och metall för att förädla en gammal HD till ett konstverk med många sinnrika detaljer i mässing. 
Veikko Sikiö från Juupajoki vann Chopperklassen med en teknik och detaljrikedom som var helt enastående! Han hade byggt allting själv, inklusive motorn som var egenhändigt byggd och konstruerad! Den föll också juryn i väl i smaken och blev deras första val och blev därmed den 10:e vinnaren från Custom Bike Show som blev direktkvalificerad till VM i hojbygge i Köln, Tyskland.

Med detta önskar vi er åter igen varmt välkomna nästa år och hoppas att ni trots allt haft en trevlig helg tillsammans med oss i Twin Club MC!

Twin Club MC Norrtelje

 
Gallery

Bilder från årets Custom Bike Show ...

Vinnarna ...
WCCBB ...
Utställnningen ...
Festen ...
Konst ...
Musik ...
 
Media
Norrtelje Tidning 1
Norrtelje Tidning 2
Norrtelje Tidning, Flyboard
Nerikes Allehanda
Nyhetspressen
W&W
Garagekultur
Konst eller Konstigt
A.Victorsson
FreddieBox
FreddieBox - NT Stunters
 
 
 
 
 


YouTube
Custom Bike Show
© 1969-2015 Copyright Twin Club Mc Norrtelje