HemBesökareUtställareBikersTidigare UtställningarKontaktEnglish
Previous Year

2012 ...
2011 ...
2010 ...
2009 ...
2008 ...

2007 ...

2006 ...

2005 ...
2004 ...
2003 ...
2002
2001
2000
1999
19 ...
1978 ...
1977 ...
1976
1975 ...
1974
1973 ...
1972 ...
1971

Poster

Anette Grinde story
Minna's story
Robert Collin story
Leif Andreasson story
John Lillegård story ...
Bengt Aronsson story ...
Custom Bike Show 1:a Juni, 2013!

Att motorcykelbygge är en konst blev tydligt under årets Custom Bike Show. Årets vinnare Carlos Stenson från Västerlanda kom till årets show med ett bygge som var konst! En fantastisk skapelse som skulle ha kunna varit hämtad från 1920. Det räckte till andra plats i Custom-klassen och en av juryns biljetter till VM i Essen nästa vår. Carlos fick också priset som publikens stora favorit.

Konst och happenings var ett genomgående tema i årets show där kultur och kreativt motorcykelbygge gick hand i hand. I parken målades den största tavla som någonsin gjorts i Norrtälje – på 53 kvadratmeter duk målade grafittikonstnärerna Jags, Shake och Slewe motiv från showen.
I hamnen blåstes konstglas och i parken målade Jussi Säterli motiv med airbrusch teknik.  Sören Johansson från Uppsala formade plåt efter konstens alla regler och på stuntarenan gjorde Norrtälje Stunters hisnande konster på motorcykel.  I motordromen från Sala körde man på väggarna och Lazy Joe & Co visade att man kan använda en gammal mc ihop med balanskonst i full fart.

 Nära 8000 besökare hade en trevlig dag i Norrtälje tillsammans med 220 utställda mc-byggen i 7 olika klasser, en utomhusmässa med 40 företag och hojintresserade från de flesta delar av Europa. Custom Bike Show är ett event som lockar mc-byggare och mc intresserade från när och fjärran och för många är det premiärvisning av sista säsongens skapande. Många kommer också för att se trender och tendenser i mc-byggande och ta del av nya produkter som premiärvisas. Precis som tidigare år var också Custom Bike Show uttagningstävling till Världsmästerskapen i mc-bygge.

Dagens stora vinnare var Alpo Varis från Aliens Mc i Finland som vann klassen med tuffast konkurrens, HD Chopper. Alpo vann också priset bästa lack och utsedd av juryn som årets bästa mc med en biljett till VM som pris.

Dagen överraskning och mest leenden skapade Jupo Tannins bygge som vid första anblicken såg ut som en vanlig mc med sidovagn – men utan motor! Likväl kom han körande in på utställningen med ett brett leende. Under en fantastisk design hade han gömt motor och växellåda i sidovagnen som hade linjer misstänkt lika en gammal WV bubbla.  Innovationen gav Jupo första pris i Custom-klassen.

-Mest udda var kanske ett bygge från S:t Petersburg, en Honda som byggts samman med hjälp allt möjligt och allt omöjligt, bland annat ett oräkneligt antal registeringsskyltar.  Konst?, kanske inte men den stack ut tillräckligt för att få ett andra pris i Chopper och Ryssland fick sin första pristagare i Custom Bike Show.

Med detta önskar vi er åter igen varmt välkomna nästa år och hoppas att ni trots allt haft en trevlig helg tillsammans med oss i Twin Club MC!

Twin Club MC Norrtelje

 
Gallery

Bilder från årets Custom Bike Show ...

Vinnarna ...
WCCBB ...
Utställnningen ...
Festen ...
Konst ...
Musik ...
 
Media
Norrtelje Tidning
Grafitti
Mahognygrogg
SG's blogg
NT Stunters
Sala Motorcirkus
Garagekultur
RubN`Scrape
Sheriffen
 
 
 
 


YouTube
Custom Bike Show
© 1969-2014 Copyright Twin Club Mc Norrtelje